9.11.2012

Kasvissosekeitto



































Kasvissosekeittoa päätin valmistaa eräänä iltana, kun mietin mitä tekisin jääkaapissa nököttävän Koskenlaskijan kanssa. Sosekeitosta tuli hyvää, mutta melko miedon makuista. Myöhemmin tajusin, että keitosta jäi uupumaan eräs ratkaiseva ainesosa, nimittäin selleri.  Tässä ohje kokonaisuudessaan:

n. 4 annosta

n. 1l vettä
kasvisliemikuutio
4-5 perunaa
4 porkkanaa
1 palsternakka
pieni pala selleriä
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
pieni pala Koskenlaskija-juustoa
basilikaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele vihannekset pieniksi paloiksi. Keitä niitä liemikuutiolla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Soseuta keitto tehosekoittimessa. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna uudelleen. Lisää tarvittaessa vettä. Paloittele pieni pala Koskenlaskijaa keiton sekaan, tarkista suola ja lisää joukkoon runsaasti tuoreita yrttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti