26.11.2012

Nopeat pannusämpylät



















Nämä "sämpylät" valmistuvat nopeasti. Silloin kun laiskottaa sen verran, että sämpylöiden pyöritteleminen ei tunnu vaivan arvoiselta, voi taikinan yhtä hyvin kumota kokonaisena uunipannulle. Uunipannulliseen leipää tarvitaan:

0,5dl piimää
n. 10dl sämpyläjauhoja
1pss kuivahiivaa
1,5tl suolaa 
2rkl siirappia
50g voita
pinnalle siemeniä tai kaurahiutaleita

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva ja suola pieneen määrään jauhoja ja kaada lämmitetty piimä jauhojen joukkoon. 
  2. Lisää vähitellen jauhoja kunnes taikina on sopivan kimmoisaa. Sekoita joukkoon siirappi ja sulatettu voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikinasta ylimääräiset ilmakuplat pois ja painele taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  4. Paista noin 15-20 minuuttia 225 -asteisessa uunissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti