Nämä "sämpylät" valmistuvat nopeasti. Silloin kun laiskottaa sen verran, että sämpylöiden pyöritteleminen ei tunnu vaivan arvoiselta, voi taikinan yhtä hyvin kumota kokonaisena uunipannulle. Uunipannulliseen leipää tarvitaan:
0,5dl piimää
n. 10dl sämpyläjauhoja
1pss kuivahiivaa
1,5tl suolaa
2rkl siirappia
50g voita
pinnalle siemeniä tai kaurahiutaleita
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva ja suola pieneen määrään jauhoja ja kaada lämmitetty piimä jauhojen joukkoon.
- Lisää vähitellen jauhoja kunnes taikina on sopivan kimmoisaa. Sekoita joukkoon siirappi ja sulatettu voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ylimääräiset ilmakuplat pois ja painele taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Paista noin 15-20 minuuttia 225 -asteisessa uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti