17.11.2012

Sitruunajuustokakku

























Sitruunajuustokakku on äärimmäisen helppo valmistaa. Sitä varten kun ei tarvitse kaivaa edes sähkövatkainta esiin. :) Täytteen määrä saattaa kuulostaa hurjalta, mutta kakun on tarkoitus ollakin korkea. Sitruunajuustokakku maistuu kesäaikaan tuoreiden mansikoiden kanssa, mutta näin talviaikaan sen voi koristella esimerkiksi ananaskirsikoilla.

Taikina
100g voita
1dl sokeria
1rkl vanilliinisokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte
2prk maitorahkaa (500g)
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa (200g)
3 munaa
2dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5dl maissijauhoja

  1. Sekoita pehmeä voi sekä sokerit keskenään. lisää muna sekä vehnäjauho-leivinjauheseos.  
  2. Taputtele taikina jauhotetuin sormin voidellun irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille.
  3. Anna taikinapohjan kovettua jääkaapissa jonkin aikaa.
  4. Valmista täyte: purista sitruunasta mehu ja raasta kuori rahkan joukkoon. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita vispilällä tasaiseksi. 
  5. Kaada täyte taikinan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä ennen vuoan irroittamista. Tarjoa kakku jääkaappiviileänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti