16.10.2012

Kinkku-pekonipiirakka





















Koleana syyspäivänä tekee mieli jotakin tuhtia ja ravitsevaa syötävää. Kinkkupiirakka toimii tähän tarkoitukseen loistavasti, ja siitä saa vielä ruokaisamman lisäämällä täytteen joukkoon paistettua pekonia. Annoksesta tulee pienehkö uunipellillinen piirakkaa.

Pohja
250g voita tai margariinia
4dl vehnäjauhoja
1prk maitorahkaa

Täyte
100-150g kinkkua
6 viipaletta pekonia
1 pieni sipuli
1 tomaatti
persiljaa

Muna-kermaseos
2dl kermaa
1/2prk Creme Bonjour pippurisekoitusta
3 munaa
150g emmental-juustoraastetta

  1. Valmista taikina. Sekoita pehmeä voi vehnäjauhojen ja rahkan joukkoon. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin.
  2. Paista pekoniviipaleet pannulla. Viipaloi täytteen ainekset ja sekoita muna-kermaseos.
  3. Painele taikina voiteltuun tai leivinpaperilla peitettyyn uunivuokaan. Esipaista piirakkapohjaa 10 min. 200 asteessa.
  4. Levitä täytteen ainekset esipaistetulle pohjalle ja kaada muna-kermaseos pinnalle. Jatka piirakan paistamista vielä noin 40 min., kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti