15.10.2012

Ranskalainen suklaakakku
















Ehkäpä yksi parhaista suklaakakuista, mitä olen koskaan maistanut. Tällä reseptillä olen valmistanut suklaakakkua lukemattomia kertoja. Mielestäni kakku on parhaimmillaan tuoreena ja silloin, kun olen korvannut tumman leivontasuklaan Fazerin sinisellä. :) Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje, joka on peräisin Joka kokin keittokirjasta

Pohja
150g voita tai margariinia
2dl sokeria
150g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja (ilman leivinjauhetta)

Kuorrutus
100g tummaa suklaata
1rkl voita

  1. Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa pienellä teholla.
  2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat samalla hyvin vatkaten. Kaada lämmin suklaa munavaahtoon ja sekoita hyvin.
  3. Lisää vehnäjauhot.
  4. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan.
  5. Paista 175 -asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia. Kakku ei saa paistua läpikypsäksi.
  6. Anna kakun jäähtyä. Koristele kakku sulatetulla suklaalla, johon on sekoitettu voinokare. Se estää kuorrutusta menemästä rikki kakkua leikatessa. 
  7. Tarjoa kakku esimerkiksi kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti