Ehkäpä yksi parhaista suklaakakuista, mitä olen koskaan maistanut. Tällä reseptillä olen valmistanut suklaakakkua lukemattomia kertoja. Mielestäni kakku on parhaimmillaan tuoreena ja silloin, kun olen korvannut tumman leivontasuklaan Fazerin sinisellä. :) Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje, joka on peräisin Joka kokin keittokirjasta.
Pohja
150g voita tai margariinia
2dl sokeria
150g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja (ilman leivinjauhetta)
Kuorrutus
100g tummaa suklaata
1rkl voita
- Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa pienellä teholla.
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat samalla hyvin vatkaten. Kaada lämmin suklaa munavaahtoon ja sekoita hyvin.
- Lisää vehnäjauhot.
- Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan.
- Paista 175 -asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia. Kakku ei saa paistua läpikypsäksi.
- Anna kakun jäähtyä. Koristele kakku sulatetulla suklaalla, johon on sekoitettu voinokare. Se estää kuorrutusta menemästä rikki kakkua leikatessa.
- Tarjoa kakku esimerkiksi kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti