15.10.2012

Pähkinä-suklaamuffinit




















Nämä pähkinävoimuffinit vievät äkkimakeasta pitävän kielen mennessään. Ohje on otettu suoraan Glorian ruoka & viini -lehdestä. Alkuperäiseen reseptiin oli käytetty Nutellaa, mutta korvasin sen tekemällä tahnan American Chunky -pähkinävoista sekä Betty Crockerin suklaakuorrutteesta.  

12 muffinia
200g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
n. 1dl Nutellaa

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten.
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Yhdistä jauhot voi-sokerivaahtoon käsin haarukkavatkaimella sekoittaen.
  4. Asettele 12 paperivuokaa muffinipellin koloihin ja lusikoi taikina vuokiin.
  5. Laita jokaiseen vuokaan noin 1tl Nutellaa. Vetele taikinaan hammastikulla kuvioita siten, että tahna raidoittuu muffinitaikinan kanssa. 
  6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 min., tai kunnes muffinit ovat kypsiä, mutta vielä mehevän kosteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti