7.4.2012

Britakakku

Britakakku mansikka-rahkatäytteellä



Päätin valmistaa pääsiäisen kahvipöytään perheemme ikisuosikin, britakakun. Olen pitänyt jostain syystä britakakun valmistamista aina haasteellisena, joten tämä oli ensimmäinen kerta, kun uskaltauduin itse sitä leipomaan. Mielestäni ainoa haasteellinen vaihe valmistuksessa oli kakun irroittaminen leivinpaperista siten, että kakku pysyy ehjänä. Pohja on melkoisen tahmeaa, ja se kannattaakin irroittaa esimerkiksi ohuen paistinlastan avulla kunnolla paperista. Vasta sen jälkeen voi miettiä tortun siirtämistä kakkutarjoittimelle. Nostamisessa käytin apuna lisäkäsiä sekä kahta paistinlastaa. Britakakku on pysynyt omanakin suosikkina jo vuosia, sillä siihen on vaikea kyllästyä. Täytevaihtoehtoja kun on loputtomiin, ja niitä voi vaihdella aina sesongin tai mieltymysten mukaan. Ohjeesta tulee noin 8 - 10 palaa, riippuen annoskoosta.

Pohja
50g voita
1 1/4dl sokeria
3 keltuaista
3/4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl maitoa
mantelirouhetta

Marenki
3 valkuaista
1 1/4dl sokeria

Täyte
Kermarahkaseos + Marinoidut mansikat 
2dl vispikermaa
1purkki pehmeää rahkaa
sokeria
vaniljatangon sisus
---
1/2l mansikoita
Pisang ambon -likööriä
sitruunamehua
2rkl sokeria

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää keltuaiset yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa taikinaan.
  3. Vuoraa pieni uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina lastan avulla vuokaan. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
  4. Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri pienissä erissä vaahtoon. Levitä marenki kerrokseksi taikinapohjan päälle ja ripottele pinnalle reilusti mantelirouhetta.
  5. Paista torttua 175 asteessa noin puoli tuntia.
  6. Valmistele sillä välin mansikat: Perkaa ja paloittele mansikat kulhoon. Kaada päälle noin 1/2dl likööriä, puolikkaan sitruunan mehu sekä sokeri. Kääntele mansikat liemessä ja jätä marinoitumaan.
  7. Anna valmiin tortun jäähtyä ja jaa se kahtia. Irroita se leivinpaperista varovaisesti paistinlastan tai veitsen avulla. 
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka + muut ainekset kerman joukkoon. 
  9. Pane toinen puolikkaista marenkipuoli päälle päin kakkuvadille ja levitä täytteet marengin päälle. Mansikat kannattaa nostella esimerkiksi reikäkauhan avulla. Asettele toinen marenkitortun puolikas täytteen päälle marenkipuoli ylöspäin. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla tai syötävillä kukilla. 
Siirrä jäähtynyt torttupohja varoen leikkuulaudalle.
 

Tarjoa marenkitorttu mielellään valmistuspäivänä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti