16.4.2012

Lohivoileipäkakku


Voileipäkakku
 

Tällaisen voileipäkakun tein viikonlopuksi syntymäpäiviäni juhlistamaan. Voileipäkakku on kiitollinen tarjottava, sillä sen voi huoletta valmistaa jo edellisenä päivänä. Juhlapäivänä ei tarvitse kuluttaa aikaa keittiössä, kun kakku vaatii enää koristeet pintaansa. :)

2pss perunalimppua
n. 1/2pss lesepaahtoleipää

Täyte
1 paketti (n. 150 - 200g) kylmäsavulohta
n. 400g lämminsavulohta
suolakurkkua
1 rasia yrttituorejuustoa
2prk ranskankermaa
(tarvittaessa kermaviiliä 1/2 - 1prk)
1/2  sitruunan mehu
sitruunapippuria

Pinnalle
2 rasiaa ruohosipulituorejuustoa
1-2 prk ranskankermaa


Koristeeksi
frisée-salaattia
kulmäsavulohesta tehtyjä ruusuja
kurkkua
sitruuna 
(tilliä)


  1. Leikkaa leipäviipaleista kovat reunat pois. Muotoile ensimmäinen kakun kerros perunalimpusta tarjoiluvadille.
  2. Viipaloi kylmäsavulohi ja perkaa tarvittaessa lämminsavulohi ruodottomaksi. Pilko suolakurkku pieneksi. Sekoita täytteen ainekset ja levitä puolet täytteestä ensimmäisen kakkukerroksen pinnalle.
  3. Levitä seuraavaksi paahtoleivistä keskikerros lohitäytteen päälle. Muotoile tarvittaessa kakun reunoista pyöreät. Levitä loppu täyte paahtoleipäkerroksen pinnalle.
  4. Tee kakun päällimmäinen kerros perunalimpusta. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja ranskankerma, ja levitä tasaisesti kakun pinnalle. Laita kakku meheytymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään asti. 
  5. Koristele kakku tarjoilupäivänä rapealla salaatilla, kurkkuviipaleilla sekä kylmäsavulohesta tehdyillä ruusukeilla. Koristeiksi sopivat myös esimerkiksi sitruuna, kirsikkatomaatit ja viinirypäleet.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti