14.4.2012

Sienirisotto

Olin ostanut aikaisemmin ainekset kanapastaa varten, ja seuraavana päivänä mietin, mitä tekisin lopulle parmesaanille. Siitä syntyi risotto, joka sai makunsa viime syksyn suppilovahveroista.

2 annosta

1l kana- tai kasvislientä
75g voita
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
persiljaa 
(1 dl kuivaa valkoviiniä)
3dl arborioriisiä
150g suppilovahveroita
mustapippuria
(suolaa)
50g parmesaania

Pinnalle
parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa

  1. Valmista kanaliemi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen.
  2. Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi ja kuullota toisessa kattilassa runsaassa voissa noin 10 minuuttia. Lisää sienet ja persilja.
  3. Sekoita kuiva valkoviini sipulin joukkoon ja anna nesteen haihtua pois.
  4. Lisää riisi sipuliseoksen joukkoon ja kuullota hetken aikaa, kunnes riisi on hieman läpikuultavaa.
  5. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä välillä riisin joukkoon.
  6. Keittele miedolla lämmöllä ja välillä sekoittaen noin 20 minuuttia, eli kunnes riisi on sopivan kypsää (kiinteää) ja seoksesta on tullut kermaisen täyteläistä.
  7. Ota kattila hellalta pois ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Anna vetäytyä kattilan alla pari minuuttia.
  8. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja tuoretta persiljaa. Tarjoa risoton kanssa tuoretta leipää.


Sienirisotto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti