Olin ostanut aikaisemmin ainekset kanapastaa varten, ja seuraavana päivänä mietin, mitä tekisin lopulle parmesaanille. Siitä syntyi risotto, joka sai makunsa viime syksyn suppilovahveroista.
2 annosta
1l kana- tai kasvislientä
75g voita
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
persiljaa
(1 dl kuivaa valkoviiniä)
3dl arborioriisiä
150g suppilovahveroita
mustapippuria
(suolaa)
50g parmesaania
Pinnalle
parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa
- Valmista kanaliemi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen.
- Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi ja kuullota toisessa kattilassa runsaassa voissa noin 10 minuuttia. Lisää sienet ja persilja.
- Sekoita kuiva valkoviini sipulin joukkoon ja anna nesteen haihtua pois.
- Lisää riisi sipuliseoksen joukkoon ja kuullota hetken aikaa, kunnes riisi on hieman läpikuultavaa.
- Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä välillä riisin joukkoon.
- Keittele miedolla lämmöllä ja välillä sekoittaen noin 20 minuuttia, eli kunnes riisi on sopivan kypsää (kiinteää) ja seoksesta on tullut kermaisen täyteläistä.
- Ota kattila hellalta pois ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Anna vetäytyä kattilan alla pari minuuttia.
- Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja tuoretta persiljaa. Tarjoa risoton kanssa tuoretta leipää.
Sienirisotto |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti