10.4.2012

Keväinen broileripasta

Olen yrittänyt pitää blogin leivonta-aiheisena, mutta tämä pastaohje halusi tulla julkaistavaksi. Saattaa olla, että postailen jatkossakin silloin tällöin ruokaohjeita, kun nyt sille tielle lähdin. ;) Alkuperäinen ohje löytyi K-ruokapirkka -lehtisestä. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului pakasteherneitä, mutta korvasin ne tuoreilla herkkusienillä. Lisäksi ohjeessa oli käytetty hunajamarinoituja broilerinfileitä. Kaupan valmiiksi marinoidut broilerit ovat alkaneet kyllästyttää, joten päätin kehitellä marinadin itse. Makua tuli hyvin jo tunnin marinoimisella, mutta jos haluat vahvemman maun, jätä lihat marinoitumaan yön yli jääkaappiin. Basilika oli hyvä lisä ohjeeseen, koska se teki pastasta raikkaan makuisen.   


4 tuhtia annosta

200g tagliatellepastaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni purjo
1 valkosipulin kynsi
pieni rasia tuoreita herkkusieniä
suolaa 
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
1/2  - 1 rasia yrteillä maustettua tuorejuustoa

4 ohutta broilerinfileetä
Marinadi
oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa 
1/2 sitruunan mehu 
pippuria myllystä
hunajaa
suolaa

Lisäksi
parmesaania raastettuna
basilikaa
  1. Sekoita lihan marinadi ja jätä lihat marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi.
  2. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  3. Pilko purjo ja kesäkurpitsa ohuksi suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet.
  4. Keitä pasta ohjeen mukaan lähes kypsäksi. 
  5. Kuullota valkosipuli + vihannekset oliiviöljyssä ja jätä hautumaan.
  6. Paista broileri oliiviöljyssä kuumalla pannulla.
  7. Valuta pastasta vesi pois, lisää hieman oliiviöljyä ja kaada vihannesten joukkoon. Sekoita joukkoon mausteet sekä tuorejuusto.
  8. Viipaloi kypsät broilerinfileet leikkuulaudalla.
  9. Kasaa annokset lautasille ja asettele broileri pastan päälle. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania ja koristele basilikan lehdillä. 
Broileripasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti