28.2.2012

Juustosarvet kahdella täytteellä

Hiivalla leivotut juustosarvet tuovat mukavaa vaihtelua, sillä yleensä tapaan kohottaa juustosarvet leivinjauheella. Nämä eivät olekaan mitään pikaleivonnaisia, mutta ehdottomasti vaivan arvoisia. Täytteitä voi vaihdella mielen mukaan. Miltäköhän maistuisivat esimerkiksi vuohenjuustolla tai suppiksilla täytetyt sarvet?

Pohja
0,5l maitoa
0,5pss kuivahiivaa
2tl suolaa
1rkl sokeria
75g voita
1dl kaurahiutaleita
3dl sämpyläjauhoja
n. 6dl vehnäjauhoja

Täyte 1
palvikinkkua
vahvaa juustoa

Täyte 2
aurinkokuivattuja tomaatteja
fetajuustoa

  1. Sekoita hiiva ja mausteet pieneen määrään jauhoja.
  2. Kaada sekaan reilusti kädenlämpöinen (42-asteiseksi lämmitetty) maito
  3. Alusta loput jauhot taikinaan. Anna kohota vähintään puoli tuntia.
  4. Jaa taikina kahteen - kolmeen osaan, ja kauli kohonnut taikina puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi.
  5. Jaa ympyrä taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Levitä paloille haluamasi täytteet ja kierrä sarviksi leveästä päästä alkaen.
  6. Anna sarvien kohota.
  7. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi auringonkukansiemeniä.
  8. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.  

Juustosarvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti