27.2.2012

Puuteroitu sitruunapiirakka

Tämä sitruunapiirakka on yksi makeista lemppareistani. Se on makeaa, mutta yhtä aikaa ihanan raikasta. Sitruunapiirakan ohje on peräisin Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirjasta. Tällä ohjeella syntyy voimakkaasti sitruunalle maistuva piirakka, jonka voi halutessaan leipoa myös leivosten muotoon. Jos teet leivoksia, taputtele taikina neliönmuotoiseen (20x20) vuokaan. Anna piirakan levätä mielellään seuraavaan päivään ennen leivosten leikkaamista.


Pohja
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
150g huoneenlämpöistä voita

Täyte
3 munaa
2dl sokeria
0,5dl vehnäjauhoja
1 ison sitruunan raastettu kuori
6rkl sitruunamehua
tomusokeria päälle siivilöitynä

  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää voi nokareina ja sekoita nopeasti taikinaksi (mieluiten sähkövatkaimella). Taikina ei saa levätä.
  2. Taputtele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan.
  3. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 12 - 15 minuuttia.
  4. Vatkaa tällä välin munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot sekä sitruunamehu ja kuoriraaste. 
  5. Kaada vaahto esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 10 minuuttia.
  6. Sitruunakreemin kuuluu olla vielä löysää, kun piirakka otetaan pois uunista.
  7. Puuteroi runsaasti tomusokeria vastapaistetun piirakan päälle ja anna jäähtyä kokonaan (mieluiten seuraavaan päivään) ennen piirakan leikkaamista.  
Puuteroitu sitruunapiirakka




  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti