Käytin piirakkaan jääkaapista löytyneen Emmental-juuston lopun, savupalvikinkkua ja suippopaprikaa. Piirakan pohjaa kannattaa paistaa kymmenisen minuuttia ennen täytteiden lisäämistä, jotta se ehtii kypsyä riittävästi.
Pohja
150g voita
3,5dl vehnäjauhoja
1dl Emmental -juustoraastetta
3rkl vettä
Täyte
150g savupalvattua kinkkua
pieni pala purjoa
1/2 - 1 suippopaprika
(persiljaa)
Muna-kermaviiliseos
1prk kermaviiliä
1 muna
150g-200g Emmental -juustoraastetta
mustapippuria
paprikamaustetta- Nypi jääkaappikylmä voi, juustoraaste ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan.
- Paista pohjaa 200 -asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Pilko täytteen ainekset ja levitä esipaistetulle pohjalle.
- Sekoita muna-kermaviiliseoksen ainekset ja kaada täytteen päälle.
- Jatka piirakan paistamista noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Juustoinen kinkkupiirakka |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti