12.2.2012

Juustoinen kinkkupiirakka

Käytin piirakkaan jääkaapista löytyneen Emmental-juuston lopun, savupalvikinkkua ja suippopaprikaa. Piirakan pohjaa kannattaa paistaa kymmenisen minuuttia ennen täytteiden lisäämistä, jotta se ehtii kypsyä riittävästi.

Pohja
150g voita
3,5dl vehnäjauhoja
1dl Emmental -juustoraastetta
3rkl vettä

Täyte
150g savupalvattua kinkkua
pieni pala purjoa
1/2 - 1 suippopaprika
(persiljaa)

Muna-kermaviiliseos
1prk kermaviiliä
1 muna
150g-200g Emmental -juustoraastetta
mustapippuria
paprikamaustetta

  1. Nypi jääkaappikylmä voi, juustoraaste ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan.
  2. Paista pohjaa 200 -asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Pilko täytteen ainekset ja levitä esipaistetulle pohjalle.
  4. Sekoita muna-kermaviiliseoksen ainekset ja kaada täytteen päälle.
  5. Jatka piirakan paistamista noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Juustoinen kinkkupiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti