27.2.2012

Pikkusiskon jauhelihapiirakka

Pikkusisko oli odotellut jo pidempään jääkaapissa jatkojalostukseen pääsyä. Kun mietin illalla jotakin ruokaisampaa piirakkaa, keksin yhdistää valkosipulisen Pikkusisko -juuston perinteiseen jauhelihapiirakkaan. Jos haluat voimakkaampaa valkosipulin makua, käytä piirakkaan kokonainen juusto. Itse laitoin 1/2 pakettia, ja se oli mielestäni riittävä määrä. :)

Pohja
150g voita
3dl vehnäjauhoja
1dl sämpyläjauhoja
3rkl kylmää vettä

Jauhelihatäyte
400g jauhelihaa
1 keltasipuli
suolaa
mustapippuria
1-2 tomaattia
purjoa

Juustokuorrute
2dl kermaviiliä
2 munaa 
2-3dl voimakasta juustoraastetta (esim. emmental)
50g  Pikkusisko -juustoa

  1. Valmistele täyte: paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla. Mausta seos.
  2. Pilko muut ainekset.
  3. Valmista pohja: Nypi jauhot kylmän voin sekaan. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  4. Paista pohjaa 200 -asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  5. Tee sillä välin täyte valmiiksi. Hienonna esimerkiksi veistä apuna käyttäen Pikkusisko -juusto hienoksi. Sekoita kermaviilin joukkoon munat sekä juustot. 
  6. Ota piirakkapohja pois uunista ja levitä jauhelihatäyte, pilkotut tomaatit sekä purjo pohjan päälle. Kaada juustoseos tasaisesti täytteen päälle. Paista vielä noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Pikkusiskon jauhelihapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti