31.7.2012

Sininen hetki

























Lähimetsän mustikkasato oli tainnut joutua jo parempiin suihin, mutta löysin riittävästi mustikoita yhtä piirakkaa varten. Käytin tälläkin kertaa kermaviilin sijasta maustamatonta tuorejuustoa, ja se toimi mustikkapiirakassa mielestäni hyvin. :)

Pohja
100g voita
3/4dl sokeria
1 muna
1,5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Pinnalle
n. 0,5-1l mustikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,5dl sokeria
1tl vanilliinisokeria

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kananmuna joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. 
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon.
  3. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. 
  4. Ripottele mustikat pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos mustikoiden pinnalle.
  5. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia.   




 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti