1.8.2012

Kanttarellipiiras

Isoveljeni yllätti minut eilen tuomalla tuliaisiksi kantarelleja. Ajattelin heti, että niistä syntyisi oiva sienipiirakka. Tein piirakan pohjan uusimmasta Yhteishyvän ruokaliitteestä löytyneellä perusohjeella, mutta täytteen varioin itse. Kasvimaalta sain tuoretta kevätsipulia, jonka silppusin varsineen täytteeseen väriä sekä makua antamaan. Yllätin itseni positiivisesti maustamalla sienitäytteen inhokkimausteellani, rakuunalla. 

Pohja 
150g voita
3dl vehnäjauhoja
0,5dl kauraleseitä
ripaus suolaa
3rkl kylmää maitoa

Täyte
0,5-1l tuoreita kantarelleja
2 kevätsipulia varsineen
nokare voita
suolaa
mustapippuria
rakuunaa

Muna-kermaviiliseos
1prk kermaviiliä
n. 100g kermajuustoa
n. 50g parmesaania
2 munaa









































 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti