3.8.2012

Kirsikkapaistos

Bongasin Kotivinkin nro 12:ssa kirsikkapaistoksen ohjeen. Ohje oli ajankohtainen, koska pihapiirissä kasvaa kirsikoita tuottava puu. Aikaisemmin kirsikoista on valmistettu lähinnä likööriä, mutta miksipä niitä ei voisi hyödyntää leivonnassa? Ainoa miinuspuoli kotikirsikoissa on niiden pieni koko ja jokseenkin hapan maku verrattuna ulkomaalaisiin sukulaislajeihin. :D

Paistoksen teko ei sujunut tällä kertaa kommelluksitta: lukaisin simppelin ohjeen nopeasti, ja sekoitin taikinan joukkoon epähuomiossa 1 ruokalusikallisen sijasta desilitran pähkinärouhetta. Epäilen, että liiallinen pähkinärouhe vaikutti paistoksen koostumukseen, sillä pohjasta tuli melko tönkköä tavaraa. Maussa ei ollut kuitenkaan moittimista ja kirsikoiden happamuuskin oli kadonnut uunin lämmössä. :) 

50g voita
3 munaa
1dl sokeria
1dl kermaa
3/4dl vehnäjauhoja
1rkl (hassel)pähkinärouhetta
n. 4dl tuoreita kirsikoita
rasvaa vuoan voiteluun
pinnalle tomusokeria

  1. Sulata voi. Sekoita voi, kananmunat, sokeri, kerma, jauhot ja pähkinärouhe taikinaksi.
  2. Voitele vuoka (halkaisija n. 18cm) ja kaada taikina vuokaan.
  3. Huuhdo kirsikat ja poista niistä kivet. Asettele kirsikat taikinan päälle.
  4. Kypsennä paistosta 200 -asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes taikina on kokonaan hyytynyt. 
  5. Jäähdytä paistosta hieman. Ripottele pinnalle tomusokeria. 
  6. Tarjoile paistos vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.  
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti