6.7.2012

Perinteinen kesäkeitto

























Vietimme kesäpäivää pääkaupungissa, ja Hakaniemen torilta tarttui mukaan kesän parhaita herkkuja. Niistä valmistui iso kattilallinen kesäkeittoa.

pieni nippu porkkanoita
noin 1/2l uusia perunoita (siikli)
1 pieni kukkakaali
1-2dl herneitä
1/2l vettä
1tl suolaa
1rkl vehnäjauhoja
1/2l maitoa
pieni nokare voita
persiljaa

  1. Pese ja paloittele vihannekset. Laita suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ensin porkkanat, sitten perunat ja herneet ja viimeiseksi kukkakaali.
  2. Keitä kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet.
  3. Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää suurus keittoon. Hauduta noin 15 minuuttia.
  4. Laita keiton pinnalle pieni nokare voita sekä runsaasti persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti