Vietimme kesäpäivää pääkaupungissa, ja Hakaniemen torilta tarttui mukaan kesän parhaita herkkuja. Niistä valmistui iso kattilallinen kesäkeittoa.
pieni nippu porkkanoita
noin 1/2l uusia perunoita (siikli)
1 pieni kukkakaali
1-2dl herneitä
1/2l vettä
1tl suolaa
1rkl vehnäjauhoja
1/2l maitoa
pieni nokare voita
persiljaa
- Pese ja paloittele vihannekset. Laita suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ensin porkkanat, sitten perunat ja herneet ja viimeiseksi kukkakaali.
- Keitä kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet.
- Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää suurus keittoon. Hauduta noin 15 minuuttia.
- Laita keiton pinnalle pieni nokare voita sekä runsaasti persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti