6.1.2015

Hyydytetty lohikakku

Lohikakku hapankorppupohjalla

Lohijuustokakku tarjoaa vaihtelua perinteisille voileipäkakuille. Valmistin lohikakkua viime kesänä, jolloin laitoon pohjaan murustettuja hapankorppuja sekoitettuna sulatettuun voihin. Tuolloin pohjasta tuli liian hajoava ja mietin kakun valmistamista ruisleivästä. Sittemmin olen todennut, että ruislimppu toimii parhaiten lohitäytteen kanssa. Vaihtoehtona voi käyttää myös vaaleaa leipää tai perunalimppua. 

Pohja:
ruisvuokaleipää (käytin Uotilan maalaisruislimppua)
n. 0,5dl maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
150g kylmäsavulohta
150g graavilohta
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
2,5dl Flora vispiä
1 punasipuli
sitruunamehua
1 puntti tilliä
ruohosipulia
mustappuria
(sitruunapippuria)

  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Leikkaa leipäviipaleista kovat reunat pois ja vuoraa vuoka tiiviisti leipäviipaleilla. Sivele leipäviipaleille maitoa ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
  2. Hienonna punasipuli, lohi sekä yrtit hienoksi.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
  4. Vatkaa Flora vispi kevyeksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sekä lohi, punasipuli ja yrtit joukkoon.
  5. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota sitruunamehun joukkoon. 
  6. Kaada liivateseos kalatäytteen joukkoon. Tarkista maku ja kaada täyte irtopohjavuokaan.
  7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintää 6 tuntia. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  8. Koristele esimerkiksi herneenversoilla, tillillä ja kurkku- tai sitruunaviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti