26.11.2014

Lime-valkosuklaatorttu (hyydytetty)





Pohja:
150g Digestive-keksejä
75g voita

Täyte:
1prk Valion lime-valkosuklaarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl vispikermaa
60g valkosuklaata sulatettuna
sokeria (n. 2rkl)
1tl vaniljasokeria
2rkl limen mehua
4 liivatelehteä

Pinnalle:
Rouhittua valkosuklaata tai limen lohkoja


  1. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Levitä keksimurska irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. 
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Sekoita tuorejuusto ja rahka, sekä lisää valkosuklaa joukkoon.
  5. Vaahdota kerma ja sekoita varoen tuorejuustomassan joukkoon. Makeuta tarvittaessa.
  6. Kiehauta limen mehu ja sekoita puristetut liivatelehdet joukkoon. Älä keitä!
  7. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden ainesten joukkoon. 
  8. Levitä täyte keksimurskan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  9. Koristele esimerkiksi valkosuklaarouheella, sulatetulla valkosuklaalla tai limen lohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti