Pohja:
150g Digestive-keksejä
75g voita
Täyte:
1prk Valion lime-valkosuklaarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl vispikermaa
60g valkosuklaata sulatettuna
sokeria (n. 2rkl)
1tl vaniljasokeria
2rkl limen mehua
4 liivatelehteä
Pinnalle:
Rouhittua valkosuklaata tai limen lohkoja
- Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Levitä keksimurska irtopohjavuoan pohjalle.
- Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita tuorejuusto ja rahka, sekä lisää valkosuklaa joukkoon.
- Vaahdota kerma ja sekoita varoen tuorejuustomassan joukkoon. Makeuta tarvittaessa.
- Kiehauta limen mehu ja sekoita puristetut liivatelehdet joukkoon. Älä keitä!
- Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden ainesten joukkoon.
- Levitä täyte keksimurskan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Koristele esimerkiksi valkosuklaarouheella, sulatetulla valkosuklaalla tai limen lohkoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti