21.11.2014

Gluteeniton kinkkupiirakka

Pohja:
150g voita
4dl gluteenitonta jauhoseosta (Myllyn paras)
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
1 muna

Täyte:
150g kinkkua
1 paprika
1 tomaatti
basilikaa
(purjoa)

Kermaviiliseos:
2dl kermaviiliä
2 munaa
150g emmental-juustoraastetta
paprikajauhetta
mustapippuria
tomaattista pasta- ja yleismaustetta (Meira)


  1. Valmista pohja. Nypi jääkaappikylmä voi ja jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola) murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoan reunat ja laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele taikina jauhotetuin sormin vuokaan. Laita pohjataikina jääkaappiin odottamaan.
  2. Pilko täytteen ainekset: kinkku ja kasvikset.
  3. Sekoita kermaviilin joukkoon muut kermaviiliseoksen aineet. Ripottele täytteen ainekset pohjataikinan päälle ja kaada kermaviiliseos pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti