300g kurkkua (n.1-2 kurkkua)
1tl kuivattua tai maun mukaan tuoretta minttua
1tl suolaa
7-8dl hiivaleipäjauhoja
2,5dl maustamatonta jogurttia (käytin turkkilaista jogurttia)
0,5pss kuivahiivaa
0,5dl oliivi- tai rypsiöljyä
- Raasta pesty, huoneenlämpöinen kurkku suoraan sekoituskulhoon. Hienonna minttu.
- Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.
- Sekoita hiiva ja suola pieneen määrään jauhoja. Sekoita kurkkuraasteen joukkoon.
- Kaada lämmitetty jogurtti sekaan ja lisää öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan kohota leivinliinan alla.
- Jaa kohonnut taikina vuoitettuihin/voideltuihin muffinipellin koloihin ja anna kohota leivinliinan alla.
- Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa tuorejuuston tai voin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti