17.6.2014

Tsatsikisämpylät

Sämpylöihin voi käyttää hyvin yli jääneen tsatsikin. Myös valkosipuli sopisi maustamaan taikinaa. Nämä kestävät myös pakastusta, joten voit leipoa sämpylät hyvissä ajoin. :)

300g kurkkua (n.1-2 kurkkua)
1tl kuivattua tai maun mukaan tuoretta minttua
1tl suolaa
7-8dl hiivaleipäjauhoja
2,5dl maustamatonta jogurttia (käytin turkkilaista jogurttia)
0,5pss kuivahiivaa
0,5dl oliivi- tai rypsiöljyä


  1. Raasta pesty, huoneenlämpöinen kurkku suoraan sekoituskulhoon. Hienonna minttu.
  2. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.
  3. Sekoita hiiva ja suola pieneen määrään jauhoja. Sekoita kurkkuraasteen joukkoon.
  4. Kaada lämmitetty jogurtti sekaan ja lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. 
  5. Anna taikinan kohota leivinliinan alla. 
  6. Jaa kohonnut taikina vuoitettuihin/voideltuihin muffinipellin koloihin ja anna kohota leivinliinan alla.
  7. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  8. Tarjoa tuorejuuston tai voin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti