3.6.2014

Lammaspiiras



Tässä eräs parhaista suolaisista piirakoista, joita olen eläessäni maistanut. Alkuperäinen resepti esitettiin Gordon Ramsayn ohjelmassa. Piirakka ei ole aivan perinteinen, koska siihen ei tule lainkaan taikinapohjaa. Lammastäyte vuorataan sen sijaan maistuvalla perunamuhennoksella, joka saa täyteläisen makunsa parmesaaniraasteesta.


Täyte:
oliiviöljyä
lampaan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 porkkana
(rosmariinia)
timjamia
4 valkosipulin kynttä
suolaa 
mustapippuria
worcestershire-kastiketta
tomaattipyrettä
punaviiniä
kanalientä/-fondia

Kuorrute:
n. 5kpl jauhoisia perunoita
cremé fraichea
voita
suolaa
mustapippuria
2 munankeltuaista
0,5-1dl parmesaania



  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Pilko täytteen sipuli ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Paista lampaan jauheliha öljyssä, lisää sipulit kuullottumaan. Kaada joukkoon loraus (maun mukaan) punaviiniä ja mausta. Lisää tarvittaessa kanafondi (ei välttämätön).
  3. Kaada täyte vuokaan ja valmista kuorrute.
  4. Muussaa perunat ja sekoita joukkoon mieleisesi määrä voita, cremé fraichea, munankeltuaiset sekä parmesaania raastettuna.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, pienennä lämpöä tai peitä piirakka foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti