Valmistin kahvipöytään aprikoositortun, jonka resepti on Glorian ruoka & viini -lehdestä. Ohje vakuutti minut yksinkertaisuudellaan, ja sitä se oli myös käytännössä. Taikina oli helposti käsiteltävää, kunhan sen antoi tekeytyä ensin kylmässä. Aprikoosit marinoin Alkon Tähti-glögissä.
Pohja
175g voita
5dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
3/4dl kylmää vettä
Täyte
1pss/250g pehmeitä aprikooseja
3dl alkoholipitoista glögiä
1rs/250g mascarponea
1 kananmuna
1dl sokeria
1rkl vanilliinisokeria
Pinnalle
1 kananmuna
mantelilastuja
- Laita aprikoosit marinoitumaan glögiin. Anna maustua huoneenlämmössä n. 1 tunti.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi huoneenlämpöisen voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina palloksi ja anna vetäytyä jääkaapissa n. 1 tunti.
- Kauli toisesta takinanpuolikkaasta vuoan läpimitan kokoinen kansi (halkaisija 24cm).
- Kauli lopuista taikinoista piirakan pohja. Kauli pohja pari senttiä piirakan läpimittaa suuremmaksi.
- Nosta pohjalevy kaulimen avulla voideltuun irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Pohjan päällä kannattaa käyttää leivinpaperista ja kuivista herneistä tehtyä painoa, jotta pohja ei kohoa.
- Nosta aprikoosit glögistä ja asettele ne piirakkapohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte aprikoosien pinnalle.
- Nosta piirakan kansi paikalleen. Pistele pintaan muutama reikä, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti