27.12.2012

Aprikoosi-mascarponetorttu


Valmistin kahvipöytään aprikoositortun, jonka resepti on Glorian ruoka & viini -lehdestä. Ohje vakuutti minut yksinkertaisuudellaan, ja sitä se oli myös käytännössä. Taikina oli helposti käsiteltävää, kunhan sen antoi tekeytyä ensin kylmässä. Aprikoosit marinoin Alkon Tähti-glögissä.

Pohja
175g voita
5dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
3/4dl kylmää vettä

Täyte
1pss/250g pehmeitä aprikooseja
3dl alkoholipitoista glögiä
1rs/250g mascarponea
1 kananmuna
1dl sokeria
1rkl vanilliinisokeria

Pinnalle
1 kananmuna
mantelilastuja

  1. Laita aprikoosit marinoitumaan glögiin. Anna maustua huoneenlämmössä n. 1 tunti.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi huoneenlämpöisen voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikina palloksi ja anna vetäytyä jääkaapissa n. 1 tunti.
  4. Kauli toisesta takinanpuolikkaasta vuoan läpimitan kokoinen kansi (halkaisija 24cm).
  5. Kauli lopuista taikinoista piirakan pohja. Kauli pohja pari senttiä piirakan läpimittaa suuremmaksi.
  6. Nosta pohjalevy kaulimen avulla voideltuun irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Pohjan päällä kannattaa käyttää leivinpaperista ja kuivista herneistä tehtyä painoa, jotta pohja ei kohoa.
  7. Nosta aprikoosit glögistä ja asettele ne piirakkapohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte aprikoosien pinnalle.
  8. Nosta piirakan kansi paikalleen. Pistele pintaan muutama reikä, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. 
  9. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti