Alkuperäinen ohje on täältä.
possun suolta (n. 3-5 metriä)
reilu 0,5kg rikottuja ohrasuurimoita
3l vettä
1,3kg kasleria
0,4kg peuranlihaa
0,5kg jauhettua sianmaksaa
5 sipulia
2-3rkl suolaa (tarkista maku)
1,5-2rkl maustepippuria
- Keitä ohrasuurimot vedessä kypsiksi ja jäähdytä.
- Hienonna sipulit pieneksi ja kuullota paistinpannulla voissa. Jäähdytä.
- Jauha lihat kahteen otteeseen lihamyllyllä.
- Sekoita makkaramassan ainekset isossa kulhossa ja mausta maun mukaan. Maun voi tarkastaa paistamalla nokareen taikinamassaa paistinpannulla.
- Tee makkaramassasta sopivan pehmeää, jotta se on helppo pursottaa suoleen. Lisää massan joukkoon tarvittaessa kylmää vettä.
- Pursota makkaramassa suppilon läpi suoleen. Pistele makkaroihin coctailtikulla reikiä ja paista makkaroita 175-200-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kaada uunipannulle noin 2 senttiä vettä, jotta makkarat eivät pääse kuivumaan uunissa. Uunin lämmön voi pitää alussa kovemmalla, ja pienentää sitä esimerkiksi tunnin paistamisen jälkeen.
- Jäähdytä makkarat.
- Tarjoilupäivänä: leikkaa makkarat noin 5 sentin mittaisiksi paloiksi ja paista pintaan rapea kuori voissa paistinpannulla.
Nam!
VastaaPoista