Jotain tuttua ja turvallista... :) Omenasatoa oli odotettu pitkään ja hartaasti, joten sitä hyödynnetään nyt leivonnassa. Pyöräytin ikivanhalla äidiltä perityllä reseptillä perus-omenapiirakan.
3 munaa
3dl sokeria
100g margariinia tai voita
1,5dl kermaa
2tl leivinjauhetta
0,5tl kardemummaa
4,5dl vehnäjauhoja
0,5-1l omenoita
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
kanelia
- Pese ja viipaloi omenat. Kieritä sokeri-kaneliseoksessa.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Kuumenna kerma ja rasva kiehuvaksi ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon.
- Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina pellille ja levitä omenalohkot taikinan pinnalle. Ripottele pinnalle halutessasi kanelia.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
- Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti