3.9.2012

Omenapiirakka

























Jotain tuttua ja turvallista... :) Omenasatoa oli odotettu pitkään ja hartaasti, joten sitä hyödynnetään nyt leivonnassa. Pyöräytin ikivanhalla äidiltä perityllä reseptillä perus-omenapiirakan.

3 munaa
3dl sokeria
100g margariinia tai voita
1,5dl kermaa
2tl leivinjauhetta
0,5tl kardemummaa
4,5dl vehnäjauhoja
0,5-1l omenoita
2rkl sokeria 
1tl vaniljasokeria
kanelia

  1. Pese ja viipaloi omenat. Kieritä sokeri-kaneliseoksessa.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Kuumenna kerma ja rasva kiehuvaksi ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon.
  5. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina pellille ja levitä omenalohkot taikinan pinnalle. Ripottele pinnalle halutessasi kanelia.
  7.  Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
  8. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti