20.2.2015

Vehnä-maissitortillat



Tästä ohjeesta syntyy taikina, jota on mukava käsitellä. Makunsa puolesta nämä voittavat kaupan valmiit tortillaletut. :) Rakennekin on hyvä, kunhan malttaa antaa tortillojen pehmentyä paiston jälkeen liinan alla. Lisukkeena oli tomaattista jauhelihapaputäytettä, mangosalsaa, ranskankermaa, kasviksia sekä quacamolea.


3dl vehnäjauhoja
1dl maissijauhoja
1,5dl vettä
2rkl rypsiöljyä
0,5tl suolaa

Paistamiseen hieman öljyä sekä tortillojen voiteluun vettä.

1. Sekoita jauhot kulhossa. Lisää vesi, öljy ja suola jauhojen joukkoon ja vaivaa taikinaksi.
2. Anna taikinan levätä liinan alla peitettynä jääkaapissa noin 15 min. 
3. Jaa taikina noin 10 palaan. Kaulitse pyöritellyt taikinapallot ohuiksi letuiksi.
4. Paista letut nopeasti molemmin puolin mieluiten valurautaisella pannulla. 
5. Sivele jokainen tortilla kevyesti vedellä ja kasaa tortillat päällekäin lautaselle liinan alle.
6. Anna tortillojen pehmetä hetken aikaa liinan alla. Tarjoa mieleistesi täytteiden kanssa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti