7.4.2013

Ragú - lihapataa italialaisittain



Ragu on parhaimmillaan yksinkertaista ja maistuvaa talviruokaa. Lihapata ei vaadi mielestäni muuta lisuketta, kuin tuoretta leipää. Sitä on mukava dippailla tomaattiseen liemeen. Ohje on peräisin Saku Tuomisen loistavasta keittokirjasta.

1 sipuli
oliiviöljyä
500g naudan lapaa
500g porsaan ribsejä 
(200g tuoremakkaroita)
2rkl tomaattipyrettä
1dl punaviiniä
2-3tlk säilöttyjä tomaatteja
kourallinen tuoretta basilikaa
(suolaa)
(mustapippuria)
  1. Hienonna sipuli ja freesaa se padassa. 
  2. Pilko lihat reiluiksi paloiksi ja paista niitä niin, että ne saavat hieman väriä.
  3. Sekoita tomaatti ja viini, lisää pataan. Anna kiehua hetken.
  4. Lisää pataan tomaatit ja revitty basilika. Kiehauta ja alenna lämpötilaa.
  5. Anna ragun hautua vähintään 2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä tai viiniä. 
  6. Tarjoile sellaisenaan tai salaatin ja tuoreen vaalean leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti