Ragu on parhaimmillaan yksinkertaista ja maistuvaa talviruokaa. Lihapata ei vaadi mielestäni muuta lisuketta, kuin tuoretta leipää. Sitä on mukava dippailla tomaattiseen liemeen. Ohje on peräisin Saku Tuomisen loistavasta keittokirjasta.
1 sipuli
oliiviöljyä
500g naudan lapaa
500g porsaan ribsejä
(200g tuoremakkaroita)
2rkl tomaattipyrettä
1dl punaviiniä
2-3tlk säilöttyjä tomaatteja
kourallinen tuoretta basilikaa
(suolaa)
(mustapippuria)
- Hienonna sipuli ja freesaa se padassa.
- Pilko lihat reiluiksi paloiksi ja paista niitä niin, että ne saavat hieman väriä.
- Sekoita tomaatti ja viini, lisää pataan. Anna kiehua hetken.
- Lisää pataan tomaatit ja revitty basilika. Kiehauta ja alenna lämpötilaa.
- Anna ragun hautua vähintään 2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä tai viiniä.
- Tarjoile sellaisenaan tai salaatin ja tuoreen vaalean leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti