31.1.2013

Focaccia



Lisää Italia-hurmosta.
Tämän yksinkertaisempaa leivän teko ei voi enää ollakaan. Sekoita vain ainekset kulhossa ja levitä suoraan leivinpaperoidulle pellille kohoamaan.

pieni uunipellillinen
3dl vettä
0,5pss kuivahiivaa
0,5tl suolaa
1tl sokeria
0,5dl oliiviöljyä
n. 5dl vehnäjauhoja (taikina saa jäädä löysäksi)

pinnalle
aurinkokuivattuja tomaatteja
merisuolaa
oliiviöljyä
basilikaa (kuivattuna tai tuoreena)


  1. Sekoita kuivat aineet pieneen määrään vehnäjauhoja. Lisää kädenlämpöinen vesi ja alusta taikinaksi lisäten vähitellen jauhoja.
  2. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä taikina levyksi jauhotetuin sormin. Anna kohota puoli tuntia.
  3. Painele kohonneen taikinan pintaan sormilla koloja. Asettele pinnalle aurinkokuivattuja tomaatteja, rouhaise hieman merisuolaa ja lorota vielä pintaan hyvää oliiviöljyä. 
  4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti