29.6.2012

Raparperimuffinit

























Raparperimuffinit ovat meheviä ja maukkaita, mutta vielä parempia niistä tulee, kun ne kuorruttaa valkosuklaalla. :) Pandan makea pähkinä-valkosuklaa taittoi mukavasti hapanta raparperin makua. Ohjeesta tuli 12 isoa muffinia.

Taikina
200g voita
2dl sokeria
3 munaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
1 3/4dl kylmää maitoa

Lisäksi
raparperia
tavallista kide- tai fariinisokeria

Kuorrute
Pandan pähkinä-valkosuklaata
  1. Pilko raparperi kulhoon ja ripottele pinnalle sokeri. Laita vetäytymään jääkaappiin.
  2. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla taikinaa vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Sekoita maito taikinan joukkoon.
  5. Annostele puolet taikinasta muffinivuokiin ja levitä raparperipaloja pinnalle. Lusikoi loput taikinasta raparperikerroksen päälle.
  6. Paista 225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.
  7. Sulata suklaa pienellä teholla mikrossa välillä sekoittaen, ja lusikoi täytettä hieman jäähtyneiden muffinien pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti