Raparperimuffinit ovat meheviä ja maukkaita, mutta vielä parempia niistä tulee, kun ne kuorruttaa valkosuklaalla. :) Pandan makea pähkinä-valkosuklaa taittoi mukavasti hapanta raparperin makua. Ohjeesta tuli 12 isoa muffinia.
Taikina
200g voita
2dl sokeria
3 munaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
1 3/4dl kylmää maitoa
Lisäksi
raparperia
tavallista kide- tai fariinisokeria
Kuorrute
Pandan pähkinä-valkosuklaata
- Pilko raparperi kulhoon ja ripottele pinnalle sokeri. Laita vetäytymään jääkaappiin.
- Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla taikinaa vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Sekoita maito taikinan joukkoon.
- Annostele puolet taikinasta muffinivuokiin ja levitä raparperipaloja pinnalle. Lusikoi loput taikinasta raparperikerroksen päälle.
- Paista 225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.
- Sulata suklaa pienellä teholla mikrossa välillä sekoittaen, ja lusikoi täytettä hieman jäähtyneiden muffinien pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti