10.6.2012

Mansikkakakku



























...koska mansikoilla koristeltu täytekakku nyt vain kuuluu kesään. :) Täytekakun pohja tulee tehtyä nykyisin aina samalla, hyväksi havaitulla ohjeella. Tästä neljän munan täytekakusta riittää noin 10 - 15 hengelle.


4 munaa
1,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
 
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita siivilän läpi munavaahtoon.
  3. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun noin 2,5 litran vetoiseen kakkuvuokaan. 
  4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
  5. Kumoa kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille tai puhtaalle pyyheliinalle jäähtymään. 
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen ja täytä esimerkiksi kermavaahdolla, sitruunarahkalla ja tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti