30.1.2012

Marjapiirakka

Jos pakastimeen on unohtunut viime kesänä säilöttyjä marjoja, niitä kannattaa hyödyntää tähän piirakkaan. Ensin ajattelin tehdä mustikkapiirakan, mutta happamien puolukoiden lisääminen täytteeseen tasapainotti ihanasti piirakan makeutta.

75g voita
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1dl piimää (käytin kermaviiliä)
1 muna
n. 200g marjoja (1/2 mustikoita ja 1/2 puolukoita)

Marjapiirakka

Marjapiirakka



  1. Sekoita sulatettu voi, sokeri ja vehnäjauhot. Ota 1dl erilleen muruseosta varten. (Itse lisäsin muruseokseen vielä voita + vehnäjauhoja ja sokeria sopivassa suhteessa, sillä mielestäni muruseosta saa olla enemmän kuin desi.)
  2. Lisää jäljelle jääneeseen seokseen sooda, piimä sekä yksi kananmuna.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja levitä marjat taikinan pinnalle. (Jos käytät pakastemarjoja, niiden joukkoon kannattaa sekoittaa vajaa ruokalusikallinen perunajauhoja, jotta marjat eivät kostuta piirakkapohjaa.)
  4. Ripottele muruseos pinnalle ja paista 225 -asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
  5. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti