22.5.2013

Broileri-pestopizza


Pesto antaa mukavaa mausteisuutta muuten miedon makuiseen pitsaan. Vaikka pidän kaupan valmispestokastikkeita ihan kelpo tavarana, tällä kertaa valmistin peston itse. Jauhoin morttelissa parmesaania, basilikaa, valkosipulinkynnen ja pinjansiemeniä. Loraus oliiviöljyä ja mausteeksi rouhaisu mustapippuria.  
 


Taikinan valmistin vanhalla hyväksi todetulla ohjeella:

5dl vehnäjauhoja tai pitsajauhoja
2dl kädenlämpöistä vettä
2tl kuivahiivaa
1tl suolaa
vajaa 0,5dl oliiviöljyä

  1. Sekoita hiiva ja suola jauhojen joukkoon. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi.
  2. Vaivaa taikinasta kimmoisa ja lisää loppuvaiheessa joukkoon öljy.
  3. Kohota liinan alla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Kauli taikina uunipellille ja levitä pinnalle esimerkiksi:
  • tomaattikastike
  • itse marinoituja ja esipaistettuja broilerinsuikaleita
  • tomaattiviipaleita
  • tuoretta mozzarellaa viipaleina
  • pestoa nokareina sinne tänne
  • oreganoa
          Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti