23.11.2011

Portterinen mutakakku




















Tämän mutakakun ohje on löytynyt Alkon nettisivuilta. Usein mutakakut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta, mutta mielestäni tämä kakku kannattaa tarjota jo valmistuspäivänä, hetkisen kylmässä vetäydyttyä. 


150g tummaa suklaata 
150g  voita 
0,5dl porteria (tai stout-olutta)
0,5dl kaakaojauhetta
1dl vehnäjauhoja 
1tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
2dl muscovado- tai fariinisokeria 
             
    Tarjoiluun tomusokeria ja kermavaahtoa

    1. Leikkaa suklaa paloiksi ja sulata se voin kanssa kattilassa. Mausta seos porterilla ja anna jäähtyä hieman. 
    2. Sekoita keskenään kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja sekoita ne suklaan joukkoon.
    3. Vaahdota munat sekä sokeri ja sekoita vaahto varovasti seoksen joukkoon.
    4. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
    5. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
    6. Anna kakun vetäytyä viileässä.
    7. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa kermavaahdon kanssa.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti